11-08-2022 - nieuwsexpo

expo IJSLAND

JEWEL EXPO ICELAND
SEPTEMBER 10&11 17&18 24&25
van 14:00 tot 18:00 uur

Zeggen namen spinel, zoisiet, heliotroop, aventurijn, jade, toermalijn, amethist, smaragd, malachiet, fluoriet, mosopaal, peridoot, en Ijslandse larsoniet je nog niets ? Kom dan zeker naar de expo ICELAND in Mechelen met prachtige juweelcreaties van Danielle Goffa. De juwelen zijn immers geïnspireerd op de Ijslandse fauna en flora in zilver en goud met zwarte lavastenen en bovengenoemde groene edelstenen.

De kleur groen komt trouwens in deze expo overal terug, het is een knipoog naar het Ijslandse Noorderlicht. Glaskunstenaar Sebastiaan Coppens vervaardigde ter gelegenheid van deze expo bijvoorbeeld unieke juweeldragers van versmolten groene flessen met ijskristallen. Het zijn gewilde decoratieve ornamenten voor de feesttafel.

En verder kan U Ijsland ook ontdekken in de fotoreeks die Jenke Goffa maakte in Ijsland. Het was de inspiratiebron voor de juweelcreaties van Danielle.

De befaamde paarden “Ijslanders” kent U wellicht. Met haar voorliefde voor dit paardenras zijn we bij de 4de artieste die deel uitmaakt van deze expo, keramiste Sigrid Nauwelaerts creëerde keramische paarden getooid met echte Ijslander paardenmanen.